Visdomstenner

Tannlegevakt

Visdomstenner

Visdomstennene er et tredje sett med jeksler i baksiden av munnen. De kommer vanligvis mellom 17 og 25 års alderen. Som regel er det for dårlig plass slik at de ikke kommer opp og skaper dermed ubehag og smerter.

Visdomstennene kommer langt bak i munne og stoppes ofte av trang plass eller vokser skjevt. Dette fører til at renhold blir vanskelig og det samler seg da bakterier rundt tannen i tannkjøttet som fører til symptomer som: hovent ,blødende tannkjøtt og dårlig ånde. Utvikler det seg en infekjsonsbyll(abscess) rundt visdomstannen får man ofte problemer med å gape også.

Timebestilling

Velg det som passer.

Uansett om du har ubehag eller ikke er det lurt å få undersøkt visdomstennene. Dette gjøres ved at tannlegen tar røntgenbilde for å se hvordan de vokser og om hvor mye plass du har til dem. Har du ingen ubehag med visdomstennene holder det ofte å observere dem selv om de ikke er kommet helt frem. Det er som regel ikke nødvendig å fjerne en visdomstann som ikke er plager deg.
Skulle det være slik at en visdomstann må fjernes vil du og tannlegen bli enige om en time til å gjennomføre dette. Du vil da få lokalbedøvelse og visdomstannen fjernes helt smertefritt. Noen visdomstenner må fjernes kirugisk. Detter er også helt smertefritt, men vil ta lenger tid og koste mer.Visdomstennene kommer langt bak i munne og stoppes ofte av trang plass eller vokser skjevt. Dette fører til at renhold blir vanskelig og det samler seg da bakterier rundt tannen i tannkjøttet som fører til symptomer som: hovent ,blødende tannkjøtt og dårlig ånde. Utvikler det seg en infekjsonsbyll(abscess) rundt visdomstannen får man ofte problemer med å gape også.

Smertefritt og greit

Munnhulen tannklinikk lover deg en smertefri fjerning av visdomstenner. Vi planlegger godt og setter av god tid så du skal få så god opplevelse som mulig. Er du redd og engstelig tilbyr vi samtaleterapi og evt. beroligende midler hvis det skulle være behov for dette.

Trekking og pris

Trekking av en visdomstann koster fra 800,- Det er ikke mulig å gi en eksakt pris før vi har undersøkt tannen din, tatt røntgenbilder og sett hvordan visdomstannen er plassert i kjeven. Kreves det kirurgisk fjerning vil det koste mer. Du vil kunne gi deg et overslag etter å ha undersøkt deg.

Akutttime

Vi tilbyr time samme dag ved akutt behov ang. Da undersøker vi tennene dine og bli enige om videre behandling. Har du tannlegeskrekk så gi oss gjerne beskjed om dette når du tar kontakt så gir vi deg den hjelper du trenger og behandler deg etter dine ønsker helt smertefritt.Visdomstennene kommer langt bak i munne og stoppes ofte av trang plass eller vokser skjevt. Dette fører til at renhold blir vanskelig og det samler seg da bakterier rundt tannen i tannkjøttet som fører til symptomer som: hovent ,blødende tannkjøtt og dårlig ånde. Utvikler det seg en infekjsonsbyll(abscess) rundt visdomstannen får man ofte problemer med å gape også.

Bestill time i Arendal

Strandgaten 2

Bestill time i Froland

Frolandssenteret 1B