Tannverk

Tannlegevakt

Tannverk

Tannverk eller tannsmerte er som oftest forårsaket av betent eller irritert nerve som ligger i den sentrale delen av tannen. Denne delen inneholder nerver som er svært følsomme. Det er mange grunnet til at en person kan oppleve tannverk, men den mest vanlige er hull(karies) hvor bakterier kommer inn til nerven gjennom hullet. Opplever du ubehag i munnen eller tannverk bør du ta kontakt med tannlegen så fort som mulig.

Timebestilling

Velg det som passer.

Smerter i tennene kan oppstå plutselig og være meget intenst og vondt. Det kan gå utover både allmenntilstanden og nattesøvnen. Årsakene til tannverk kan være mange og inkluderer blant annet infeksjon i nerven, visdomstenner som ikke har kommet helt frem, tannkjøttsykdom (periodontitt), plakk og tannstein, skade eller fraktur av tenner, sprekk i tenner, dårlige fyllinger eller kroner som ikke er tilpasset godt nok eller ikke holder tett, tanntap, kjeveledds problemer og snorking/søvnapnè. Det er imidlertid tilfeller hvor smerter utenfor munnen kan føles som tannverk uten at det kommer fra tennene. Detter skjer ofte når det er problemer med kjeveledd, ører, nerver bihuler eller muskler. Graviditet kan også være en risiko for tannproblemer som fører til smerte og ubehag spesielt i tannkjøttet grunnet svingende hormonnivåer.

Nøkkelen for å forhindre tannverk og problemer i munnen er å gå regelmessig til tannlegen.

Symptomer

Tannverk og kjevesmerter er vanlige plager. Det er ikke uvanlig at man kjenner mildt ubehag ved økt trykk og ved inntak av varmt og kaldt, men hvis smertene er kraftige eller vedvarer flere sekunder etter at trykk eller temperatur opphører kan dette være en indikasjon på et mer alvorlig problem.

Hvis det er kraftig betennelse i en tann – kan smertene stråle til kinnet, øret og kjeve og medføre:
  • smerter og ubehag ved spsising
  • Følsomhet for varm eller kald luft og væske
  • Blødning eller puss fra tannkjøttet eller tannen
  • Hevelse rundt tannen eller i kjeve og kinn

Vi tilbyr time samme dag ved akutt behov. Da undersøker vi tennene dine og utfører smertelindrende behandling. Har du tannlegeskrekk så gi oss gjerne beskjed om dette når du tar kontakt så gir vi deg den hjelper du trenger og behandler deg etter dine ønsker helt smertefritt.

Bestill time i Arendal

Strandgaten 2

Bestill time i Froland

Frolandssenteret 1B