Tannprotese

Behandlinger

Helprotese

En helprotese lager vi dersom alle tennene mangler, og en helprotese kan man selv ta inn og ut. Den lages over flere besøk, vi må ta avtrykk av kjeven, og det er en tannteknikker som hjelper til med å fremstille den. Dersom man skal sette inn implantater i hele kjeven må man gå med en helprotese i en periode rett etter man har operert inn implantater i kjevebenet. En protese varer ikke livet ut, da kjeven forandrer seg hele tiden.

Man kan oppleve at protesen føles stor ut og sitter løst etter en viss tid. Da kan vi fore den og tilpasse den til kjeven, evt lage en ny dersom det trengs. I starten er det uvant med en helprotese. Det tar tid å venne seg til protesen i forhold til snakking og spising. Normalt vil det ha gått seg til i løpet av noen ukers bruk, men ta kontakt dersom du ikke blir vant til protesen. En protese er et alternativ dersom man ikke har råd til implantater, eller dersom implantater ikke er et alternativ.

Timebestilling

Velg det som passer.

Rengjøring og oppbevaring

Protesen skal rengjøres hver dag med børste, både på utsiden og innsiden. Det er viktig og «pusse» gummer og ganen også, slik at man unngår sopp, dårlig ånde og vond smak i munnen. Protesen skal ligge tørt og gjerne i en boks om natten.

Vi anbefaler årlig kontroll hos tannlegen selv om man har en protese. Dette for å sjekke slimhinner og evt plager med protesen.

Rengjøring og oppbevaring

Protesen skal rengjøres hver dag med børste, både på utsiden og innsiden. Det er viktig og «pusse» gummer og ganen også, slik at man unngår sopp, dårlig ånde og vond smak i munnen. Protesen skal ligge tørt og gjerne i en boks om natten. Dersom du velger å bruke protesen om natten, er det svært viktig å rengjøre denne morgen og kveld.

Vi anbefaler årlig kontroll hos tannlegen også med en delprotese. Dette for å sjekke slimhinner og evt plager med protesen. Og sjekke gjenværende tenner.

Delprotese

En delprotese kan man lage dersom man mangler flere tenner, men har mange egne tenner igjen. Man ønsker ikke å lage en bro eller sette inn implantat, eller kjevebenet tillater ikke å lage bro/sette inn implantat. En delprotese kan man ta inn og ut selv og den støtter seg på de tennene man har igjen i munnen. Delprotesen lages over flere besøk, man tar avtrykk av kjeven, og får hjelp av en tanntekniker til å fremstille den. En protese varer ikke livet ut, da kjeven forandrer seg hele tiden.

Man kan oppleve at protesen føles stor ut og sitter løst etter en viss tid. Da kan vi fore den og tilpasse den til kjeven igjen, vi kan tilpasse klammere, eventuelt lage en ny dersom det trengs. I starten er det uvant å bruke en delprotese. Det tar tid å venne seg til protesen i forhold til snakking og spising. Normalt vil det ha gått seg til i løpet av noen ukers bruk, men ta kontakt dersom du ikke blir vant til protesen. En protese er et alternativ dersom man ikke har råd til implantater, krone eller tannbro. Eller dersom implantater ikke er et alternativ på grunn av lite kjeveben etc.

Bestill time i Arendal

Strandgaten 2

Bestill time i Froland

Frolandssenteret 1B