Tannimplantater

Behandlinger

Hva er implantat?

Et tannimplantat er en kunstig fremstilling av tenner du har mistet eller mangler. Et implantat består av 2 deler: en skrue som integreres i kjevebeinet for å erstatte tannroten og en krone som settes oppå skruen for å erstatte tannkronen.  Dette er en vanlig behandling med gode prognoser.

Prosedyre

Implantatprosessen deles inn i 3 deler:

  • Konsultasjon: Tannlegen vil her vurdere muligheten for å sette inn implantat. Det blir tatt en grundig medisinsk historikk og røntgenbilder for å se om det er muligheter for å implantere
  • Innsetting av implantatet: Du får satt inn implantatet under lokalbedøvelse helt smertefritt og det lages midlertidige tenner til deg så du slipper å gå uten. Benet rundt implantatet må nå gro i 2-3 måneder for å integreres i beinet.
  • Nye tenner: Etter 2-3 måneder er det klar for å sette tannkrone eller protese oppå implantatet. Hele prosessen tar mellom 5-6 mnd , men du har hele tiden midlertidige tenner slik at du ikke går uten.

Timebestilling

Velg det som passer.

Tannimplantat og priser

Et tannimplantat koster ofte fra 15000 – 25 000kr. Har man behov for å flere implantater vil prisen bli noe redusert ved innsetting av flere samtidig. En hel kjeve med implantater ligger på mellom 60 000 – 160 000kr. Man har ofte krav på refusjon fra HELFO ved innsetting av implantater. Dette kan nesten halvere prisen. Vi har avtaler med HELFO og kan hjelpe deg for å finne ut om du har krav på refusjon.

Det meget vanskelig å gi en nøyaktig pris på implantatbehandling før vi har truffet deg og sett på dine ønsker og behov.

Det finnes et hav ulike implantater og kvaliteter. Det er viktig at du får et implantat med god kvalitet som vi vet fungerer  over tid. Et tannimplantat krever god oppfølging både fra deg og tannlegen så vi anbefaler at dette gjøres nær ditt bosted slik at det er enkelt å kontakte tannlegen om noe skulle skje.  Noen blir fristet til å gjøre implantatbehandlingen i utlandet for å spare penger, men da er det ikke sikkert det blir brukt samme utstyr og deler som i Norge.  Dette medfører at du må tilbake til stedet som satt inn implantatet  for å vedlikeholde og reparasjoner.  Norsk pasientskadeerstatning dekker deg heller ikke hvis du blir behandlet i utlandet.  Implantering i Norge er kanskje noe dyrere, men her er du sikkert at du får kvalitetsprodukter og god oppfølging i etterkant slik at prognosene og levetiden på implantatene er best mulig

Ring oss på 370 22 824 eller bestill time for en konsultasjon

Refusjon på tannimplantater?

Det er mulig å få dekket store deler av kostnadene ved tannimplantater:
  • Tannkjøttbetennelse(pyrea/periodontitt)
  • SMT –sjelden medisinsk tilsatand
  • Munntørr
  • Nedsatt evne til egenomsorg
  • Medfødt tannmangel
  • Traume/Ulykke
  • Tannløs kjeve

Vi har avtale med HELFO og kan gi deg svar på om du har rett til refusjon. Ta kontakt hvis du ønsker å vite mer

Bestill time i Arendal

Strandgaten 2

Bestill time i Froland

Frolandssenteret 1B