Mistet fylling

Tannlegevakt

Mistet Fylling

Kroner og fyllinger kan løsne eller knekke grunnet stor belastning eller fra et underliggende hull. Det kan være smertefullt og meget sensitivt. Noen ganger vil det også være estetisk hemmende og ha skarpe kanter som lager sår på tungen.

En tapt fylling eller krone er sjelden en nødsituasjon. Det kan imidlertid være smertefullt fordi det eksponerte tannvevet ofte er følsomt for temperatur, trykk og luft. Ikke vent for lenge med å kontakte tannlege da det som er igjen av tannen ikke er like sterkt og motstandsdyktig som en frisk tann og tar lettere skade.

Går du uten fylling eller krone lenge kan det førre til betennelse og endring av tannstillingen. I noen tilfeller hvor man har gått for lenge med tann som har manglet fylling eller krone er den eneste løsningen å trekke den ut. Ta kontakt med tannlegen så fort som mulig.

Timebestilling

Velg det som passer.

Tegn på løs fylling eller krone

Hvis en krone eller fylling er løs, kan man ofte merke symptomer før den faller helt ut. En løs fylling gjør ofte at man føler et økt trykk og ubehag ved tygging, tanntråd som henger fast eller fliser seg mellom tennene og overfølsomhet mot kulde og varme.
Det er ikke alltid at man har symptomer selv om en fylling eller krone er løs før det har gått for langt. Vi anbefaler alle å ta en årlig undersøkelse for å øke sjansene for at slike ting blir oppdaget i tide.

Når du har kommet til tannlegen vil tannen bli undersøkt og dere vil sammen bli enige om den riktige behandlingen. Er skaden moderat eller liten vil det ofte fungere bra med å legge en ny fylling. Er det hull eller råte i tannen der hvor fyllingen har vært må dette rengjøres først. Er det lite igjen av tannen må det i noen tilfeller lages en krone som vi setter over den skadde tannen for å oppnå et godt og holdbart resultat.

Bestill time i Arendal

Strandgaten 2

Bestill time i Froland

Frolandssenteret 1B