Krone/Skallfasett/Tannbro

Behandlinger

Krone/Skallfasett/Tannbro

En tannkrone er noe man lager dersom det er så lite tannsubstans igjen at fylling ikke er mulig å legge, eller anbefalt. Man lager en krone over to besøk, og får hjelp av en tannteknikker til å lage kronen. Den er laget av bare porselen, eller metall innerst og porselen utenpå metallet. Man velger ulike kroner ut fra estetikk og funksjon.

En krone omslutter hele tannen for å lage tannen lik i form og størrelse, den sementeres fast, den er sterkere og tåler mer en for eksempel en fylling, og er veldig estetisk fin å se på. En krone skal vare lenge, men man må passe godt på kronen også, da det kan oppstå hull langs med kronekanten. Vi anbefaler daglig bruk av tanntråd, og pusse med fluortannkrem.

En tannkrone kan være nødvendig for å beskytte en svak tann, eller bygge opp en allerede ødelagt tann, eller for å dekke svært misfargede tenner.

Noen tenner trenger ikke å prepareres slik at kronen omslutter hele tannen, bare en flate. Da kaller vi det for en skallfasett og ikke en krone. Det brukes oftest da det er snakk om estetikk. For eksempel fortenner som er misfarget eller man lager fasetter for å endre tannstilling istedenfor tannregulering.

En tannbro lager man når man mangler en eller flere tenner over et vist spenn, og når man ikke ønsker eller kan sette inn implantat, eller ikke ønsker å ha en avtagbar protese. En bro lager man også av porselen , eller metall og porselen, med hjelp av en tannteknikker. Man preparerer nabotennene til den tannen som mangler, slik som man preparerer til en krone, og så tar man avtrykk av tennene. På besøk to sementerer man fast broen dersom den passer og man er fornøyd med form og farge.

Timebestilling

Velg det som passer.

Bestill time i Arendal

Strandgaten 2

Bestill time i Froland

Frolandssenteret 1B