Fylling

Behandlinger

Fylling

Når vi sier at vi må legge en fylling mener vi med det at vi erstatter tapt tannsubstans med et hvitt materiale som kalles kompositt. Da blir tannen seende lik ut som før. Å legge en fylling er en rask måte å reparere tannen på, og et alternativ om du har hull i tannen, eller har mistet noe av tannen. Dersom du venter for lenge kan hullet i tannen bli for stort, og det kan føre til at tannlegen ikke kan legge en fylling i tannen, men at for eksempel en krone må lages istedenfor. Dersom hullet blir så stort at det går inn til nerven i tannen, må tannen i tillegg rotbehandles.

Dersom du har vært hos tannlegen og lagt en fylling i tannen råder vi deg til å vente med å spise til bedøvelsen har gått ut. Dersom du føler tannen er for høy når du spiser eller tygger ber vi deg ta kontakt slik at vi kan pusse litt på fyllingen.

Det er ikke unormalt at tannen er litt følsom etter en fylling er lagt. Kanskje iser den når du spiser eller drikker noe kaldt eller varmt. Dersom du får smerter og tannverk, kan det være nerven i tannen er skadet, og da må tannen rotfylles.

Det er vanskelig å si hvor lenge en fylling varer, men det som er svært viktig er å gå regelmessig til tannlegen slik at fyllinger kan sjekkes og kontrollere at ikke det kommer hull rundt fyllingskanter. Det er også viktig at man bruker tanntråd hver dag, og pusser tenner med fluortannkrem.

Pris på en fylling varierer på grunn av størrelsen på fyllingen. Det er forskjell på en fylling i en liten tann og i en stor jeksel, og det er forskjell på om det er et stort eller lite hull. Prisen kan også variere dersom det er en vanskelig fylling og legge, og om man da bruker lang tid for at det skal bli tett og fint.

Timebestilling

Velg det som passer.

Bestill time i Arendal

Strandgaten 2

Bestill time i Froland

Frolandssenteret 1B